Tevékenységek - Síelés

Jasná – Alacsony-Tátra síközpont

Az 50 740 méternyi karbantartott lesiklópályát kínáló Jasná Közép-Európa legnagyobb síközpontja. A síelőket a lejtőkre szállító modern kabinos felvonók, ülőliftek és tányéros felvonók teljes kapacitása 31 959 fő/óra. Jasnán kiváló hóviszonyok és több mint 50 km kiválóan karbantartott lesiklópálya várja a síelőket a nehézségi fokozatok teljes skálájában. A világkupa sztárjai által is kipróbált pályák, a felvonókkal megközelíthető freeride zónák vagy éppen a gyermekek számára létesített oktatóterület a kezdők és a haladók számára egyaránt garantálják az élményeket. Szlovákiában ez a központ kínálja a szolgáltatások legátfogóbb körét a síelők számára. Külön fejezetet ír Jasná gazdag aprés-ski kínálata, amit az egész szezonban DJ-k és nívós művészek biztosítanak a Ratrak Stage-en és a Happy End zenei klubban.

https://www.jasna.sk/

Mýto Ski & Bike

Az egész évben látogatható központ az Alacsony-Tátra előhegységeinek északi lejtőin, közvetlenül a Besztercebányáról (Banská Bystrica) Zólyombrézón (Podbrezová) át Poprád (Poprad) felé vezető főút mellett található. Az összesen 4600 méternyi sípályát kínáló központ a téli szezonon kívül különféle izgalmas programokat felvonultató Bike parkként működik.

A lesiklópályák tájolása, kialakítása és egyedülálló jellege minden paraméterével (homologizáció FIS-versenyekhez) teljesíti a minőségi síelés követelményeit, nemcsak a haladó és igényes, hanem a kevésbé gyakorlott és a kezdő síelők számára is. A kivilágított pályán éjszakai síelésre is adódik lehetőség. A síelők szállítását POMA UNIFIX típusú négyüléses, 2000 fő/óra kapacitású ülőlift, valamint négy tányéros felvonó biztosítja, amelyek 2900 fő/órára növelik a kapacitást.

A minőségi síeléshez minőségi kiegészítő szolgáltatások is tartoznak, mint például az ételek és italok széles választékát kínáló 250 fős étterem, aprés-ski bár, mosdók, felkészült oktatókkal működő síiskola és -óvoda, valamint kísérőszolgálatot is biztosító sífelszerelés-kölcsönző. Közvetlenül a síterület mellett sok férőhelyes ingyenes parkoló található. A kísérőprogramok és az új chipes jegyrendszer a fent említett szolgáltatásokkal együtt jó hangulatot teremt a minőségi síeléshez.

A nyári szezonban a minden korosztály számára különféle nehézségi fokozatú pályákat kínáló Bike park vonzza a látogatókat. A pályák kiindulópontjához négyszemélyes ülőlifttel lehet feljutni. A központban kerékpár, roller, futókerékpár és kiegészítők is kölcsönözhetők, valamint szerviz és MTB-iskola is rendelkezésre áll.

https://www.kopeczabavy.sk/sk/kopec-zabavy

Ski Tále

A népszerű Ski Tále családi síközpont a Felső-Garam régióban, a Chopok déli lejtői alatt, 660–870 méteres tengerszint feletti magasságban található. A kedvező fekvésű, északi tájolású lejtő kiváló feltételeket kínál a síeléshez és a snowboardozáshoz.

A lesiklópályák folyamatos működését hat sífelvonó biztosítja, amelyek kapacitása 4110 fő/óra. A kezdő, szabadidős és haladó síelőket egyaránt precízen karbantartott pályák várják. Az összesen 2,77 km hosszúságú pályák használhatóságát műhó garantálja. A hagyományos éjszakai síeléshez három sífelvonó áll rendelkezésre. A nívós kiegészítő szolgáltatásokat kínáló központ főként gyermekes családokat vár.

A vendéglátói szolgáltatásokat az elsősorban gyorsételeket és italokat kínáló Stodola étterem, valamint a hagyományos ételeket és svédasztalt kínáló Gray Bear à la carte étterem biztosítja. A központban síkölcsönző és -szerviz, valamint sí- és snowboardiskola is működik. A síközpont területén nagy befogadóképességű szabályozott parkolók és felszállási pontok találhatók, ahonnan a síbusz a felvonókhoz indul.

https://www.tale.sk/en/ski-tale/

Booking ocenenie